Onze nieuwste boeken

Citroën 2CV

De Citroën 2CV was een schot in de roos. Wereldwijd werden er miljoenen verkocht, allemaal met hetzelfde spreekwoordelijke comfort, een laag gewicht, eenvoudige maar onverwoestbare techniek en boordevol praktisch gebruiksgemak.

Alle varianten en wetenswaardigheden komen aan bod in dit boekje, dat ook leuk is als je geen autoliefhebber bent!

Meer info & bestellen

Nieuw bij Citrovisie: tweedehands autoboeken

Kijk hier naar de voorraad

Citroën Traction : the numbers

In dit boek vind je gedetailleerde informatie over alle verschillende Traction-modellen door de jaren heen, inclusief fabriekscodes, productieseries en nog veel meer. De meeste informatie komt rechtstreeks uit de ultieme en unieke bron: de oude fabrieksadministratie, waarin elke auto is opgenomen die ooit de Citroën-fabriek aan de Quai de Javel in Parijs heeft verlaten.

Meer info & bestellen

French Microcars - Microcars Français

Dit boek beschrijft de geschiedenis van de kleinste auto's die tussen 1935 en 1960 in Frankrijk werden gebouwd. Fascinerende ontwerpen die variëren van briljant tot absurd.

De verscheidenheid is verbijsterend, maar tot nu toe zijn ze over het algemeen genegeerd door autohistorici. Dit boek wil deze leegte opvullen met de belangrijkste concepten en constructies, geïllustreerd met vele honderden historische foto's en documenten van hoge kwaliteit.

Meer info & bestellen

L'usine Citroën à Aulnay-sous-Bois

Auteur Julius Goldmann beschrijft de Citroënfabriek in Aulnay-sous-Bous de fabriek in al zijn facetten: de bouw en opening, de geheimen van de productie en alle modellen die werden geproduceerd, de stakingen, de sluiting en sloop van de gebouwen. Herinneringen en anekdotes van voormalige werknemers en vele niet eerder gepubliceerde foto's maken het verhaal compleet. Een fascinerend boek over een onderbelicht deel van de geschiedenis van Citroën.

Meer info & bestellen

Citroën C15, les chevrons utiles

In dit boek vertelt Mathieu Turel, journalist en liefhebber van het merk Citroën, niet alleen over de bewogen ontstaansgeschiedenis van de C15, maar kijkt hij ook naar de evolutie door de jaren heen en geeft hij een overzicht van de vele versies. Hij onthult tot slot talloze onbekende facetten van dit voertuig, dat de basis legde voor de moderne bestelwagen.

Meer info & bestellen

L'encyclopédie des Citroën 2CV belges

In "L'encyclopédie des Citroën 2CV belges" beschrijft Vincent Beyaert de productie en de ontwikkeling van de ‘eend’ die in
de fabriek van Vorst werd geassembleerd: van de eerste 2CV A in 1952 tot en met de laatste versie die in 1980 van de Belgische productielijn rolde, evenals de bestelwagens op basis van de 2CV, de exotische voertuigen zoals de Radar en de specifiek Belgische modellen die na de sluiting van de fabriek werden gebouwd.

Meer info & bestellen

Panhard & Citroën - un mariage de raison?

Het gezamenlijke avontuur van Panhard & Levassor en Citroën heeft iets meer dan twaalf jaar geduurd. Om precies te zijn, van april 1955 tot september 1967, de datum waarop de laatste Panhard 24 van de lopende band liep. Het erfgoed van Panhard leefde echter voort bij Citroën: de mensen en de know-how uit de Avenue d'Ivry, kwamen de fabrikant aan de Quai de Javel goed van pas.

Inmiddels zijn we meer dan vijftig jaar verder en is het tijd om de gebeurtenissen objectief te bekijken.

Meer info & bestellen

Snelle verzending

Als je ’s avonds voor 22:00 bestelt, gaat je bestelling de volgende werkdag op de post.

Cadeau bij je bestelling

Bij je bestelling ontvang je gratis onze uitgave Citroën & Paris!

Niet goed? Geld terug!

Niet tevreden? Je kunt je bestelling binnen 30 dagen terugsturen.

Track & Trace

We mailen je een track & trace code waarmee je de bestelling altijd kunt volgen.

Slimme verpakking

Bestel je één boek? Onze stevige verpakking past altijd door de brievenbus dus je hoeft er niet voor thuis te blijven.