Over Citrovisie

Ik ben Thijs van der Zanden, de oprichter van Citrovisie. In Citrovisie komen mijn twee hobby’s samen: schrijven en Citroëns. De basis voor Citrovisie werd al begin jaren ’90 gelegd, toen ik voor een schoolwerkstuk de Citroën 2cv als onderwerp koos, waarmee mijn interesse in het merk Citroën werd gewekt. Na de middelbare school twijfelde ik tussen een opleiding tot ontwerper en een studie journalistiek. Ik werd uiteindelijk ontwerper, maar het bloed kroop waar het niet gaan kon: in mijn vrije tijd schreef ik talloze artikelen voor het clubblad van de Citroën Visa-Club en verzorgde ik bijdragen voor het tijdschrift CitroExpert. In 2010 verscheen na vijf jaar voorbereiding mijn boek over de Citroën Visa. Dat werd een succes en ik kreeg de smaak van het schrijven te pakken. Om mijn activiteiten als schrijver en uitgever verder voort te zetten, heb ik in 2012 uitgeverij Citrovisie opgericht.

Aanpak

De formule van Citrovisie is simpel: geen doorsnee autoboeken met bekende feitjes en foto’s, maar boeken vol nieuwe informatie en zoveel mogelijk nooit eerder gepubliceerd beeldmateriaal. Ik wroet in archieven, ga op bezoek bij oud-Citroënmedewerkers in binnen- en buitenland en probeer nieuwe wetenswaardigheden en interessante anekdotes boven water te krijgen.

Behalve nieuwe informatie moet een boek van Citrovisie ook veel kijk- en bladerplezier bieden. Ik probeer daarom zoveel mogelijk gebruik te maken van beeldmateriaal om het verhaal te ondersteunen.

Nieuwe projecten

De afgelopen jaren is het aanbod Citroënboeken van Citrovisie gestaag gegroeid, en ook nu zit ik niet stil. Op dit moment wordt er hard gewerkt aan een aantal nieuwe titels. Wil je op de hoogte blijven van deze en andere ontwikkelingen, kijk dan eens op de Facebook- en Instagrampagina’s van Citrovisie.