La Fête des Limousines

De topmodellen van de Franse merken uit de jaren 70, 80, 90 en 00 blijven tot de verbeelding spreken. ‘La Fête des Limousines’ is een bundel prachtige verhalen, anekdotes en historie rond de Citroën CX, XM en C6, Peugeot 604, 505, 605 en 607, Renault 20/30, 25, Safrane en Vel Satis, en de Talbot Tagora. Aan bod komen enkele bijzondere modellen, zoals de Peugeot 607 Paladine, de enorme creaties van Tissier op basis van de Citroën XM en de Renault 20 in Dakar-outfit.

Maar er is meer. Want wist je dat er in de jaren 90 in Nederland door een carrosseriebouwer subtiel verlengde 25's, Safranes en XM's gebouwd werden? En kun je voor een paar honderd euro een echte Limousine kopen bij 's Lands meest beruchte autohandelaar? ‘La Fête des Limousines’ verrast van begin tot eind met lekker leesbare verhalen, niet zelden met een ludieke knipoog.

Het boek is samengesteld door de organisatie van La Fête des Limousines, een bijzonder autofeest dat sinds 2004 om de paar jaar honderden liefhebbers een dagje laat genieten. Dat genieten loopt als een rode draad door dit boek heen, dat met 128 pagina's en heel veel foto's uren leesplezier biedt. Met de aankoop van dit boek ondersteunt u stichting Viv l'Auto, de organisatie achter La Fête des Limousines.

‘La Fête des Limousines’ verschijnt op 2 september 2018, niet geheel toevallig ook de dag waarop het gelijknamige evenement plaatsvindt op Fort Isabella in Vught. Het boek is daar te koop, maar wie zeker wil zijn van een exemplaar reserveert nu alvast. De eerste 50 exemplaren worden door de organisatie van La Fête des Limousines genummerd en gesigneerd. Nu al een collectors item!

Titel

La Fête des Limousines

Taal

Nederlands

ISBN

978-90-828147-1-2

Formaat

16,7 x 24 cm, 128 pagina's

Afwerking

Full color, zachte kaft

€ 15,50


Blader door het boek

Kijk ook eens naar de andere boeken in onze shop