Kleintjes in crisistijd

Dit boek beschrijft de geschiedenis van de compacte Citroëns die tussen 1975 en 1985 verschenen: de LN, LNA, Visa, Oltcit, Axel en de van de Visa afgeleide bestelwagen C15. De ontwikkeling van deze auto’s viel samen met een crisisperiode in de geschiedenis van Citroën. Verkeerde strategische keuzes, financiële problemen, de oliecrisis, de overname door Peugeot, de zoektocht naar een nieuwe identiteit...

Aan de hand van talloze nooit eerder gepubliceerde foto’s en feiten vertelt auteur Thijs van der Zanden hoe Citroën onder deze omstandigheden een nieuw compact model probeerde te ontwikkelen. Er is veel aandacht voor de geschiedenis, context en achtergronden, maar ook de exacte evolutie per type en overzichten van bekledingen, carrosseriekleuren, productiecijfers en technische gegevens komen ruimschoots aan bod. Hiermee vormt dit boek een prettig leesbaar en onmisbaar naslagwerk voor iedereen die alles wil weten over een tot nu toe onderbelichte periode uit de Citroëngeschiedenis.

Titel

Kleintjes in crisistijd
De geschiedenis van de Citroëns LN, LNA, Visa, Oltcit, Axel en C15

Taal

Nederlands

Auteur

Thijs van der Zanden

ISBN

978-90-815208-7-4

Formaat

22 x 24 cm, 360 pagina’s

Afwerking

Full color, harde kaft

  1. Ik wil je graag (weer) een enorm compliment maken voor hoe het eruit ziet. Het is geweldig! Het voert mij weer helemaal terug naar onze jongere jaren. Je prachtboek is dus Smullen met een hoofdletter!
  2. I was very happy to receive your new book today. Once again, you have created a wonderful book with great details. Thank you also for including the brochure which I have never seen and is a nice addition to my collection.
  3. I do wish my Dutch was better!

€ 44,95

  Binnen Nederland altijd gratis verzending!

Gratis cadeau bij elke bestelling: onze uitgave ‘Citroën & Paris’.

Citroën en Parijs: al meer dan honderd jaar zijn ze met elkaar verweven en tal van plekken in de stad hebben een historische link met ‘ons’ merk. En wat is er nou leuker dan deze plekken te bezoeken en hier bijna letterlijk in de voetsporen van André Citroën te treden? Met dit overzicht van de belangrijkste points of interest wijst Citrovisie je de weg.
Bonne route!


Blader door het boekKijk ook eens naar de andere boeken in onze shop