Citroën XM

Aan de Citroën XM de zware taak om in de voetsporen van drie legendes te treden: de Traction, de DS en de CX. Aanvankelijk leek dat prima te lukken: de scherp getekende, gestroomlijnde carrosserie was echt iets bijzonders en ook op technisch vlak zat de XM boordevol innovaties. De titel ‘Auto van het Jaar 1990’ werd dan ook bijna vanzelfsprekend binnengehaald.

De eerste klanten ondervonden echter de keerzijde van zoveel innovatie: hun XMs vielen om de haverklap stil met allerlei storingen. Tegen de tijd dat Citroën die problemen eindelijk had opgelost, was de reputatie van de XM al zo ver beschadigd dat het daarna nooit meer goed kwam. De XM was verdoemd tot een bestaan in de marge.

In dit boek vertelt auteur Thijs van der Zanden het boeiende verhaal achter de XM. Van de eerste schetsen en prototypes tot de introductie, de eerste modellen en alle varianten die Citroën gedurende de jaren aan het gamma toevoegde. Ook de modellen die nooit verder kwamen dan de tekentafel worden in dit boek besproken. Herinneringen en anekdotes van diverse betrokkenen verlevendigen het verhaal en de talloze nooit eerder gepubliceerde illustraties maken dit boek tot een must voor de echte liefhebber.

Titel

Citroën XM - Van overwinning op de weg tot gehavend vlaggenschip

Taal

Nederlands

Auteur

Thijs van der Zanden

ISBN

978-90-828147-3-6

Formaat

22 x 24 cm, 288 pagina’s

Afwerking

Full color, harde kaft

  1. Wat een prachtig boek is het geworden!
  2. En dan denk je, dat je heel veel over de XM weet, tot de dag dat het boek bezorgd wordt. Zoveel nieuws gezien... nu nog even de tijd vinden om alles te lezen.
  3. Ein ganz tolles Buch, welches sich auch als deutschsprachiger super lesen läßt. Habe so viele neue Informationen zu meinem XM erhalten. Die Auswahl der Fotos ist gelungen. Dieses Buch ist sehr zu empfehlen, es ist die neue Biebel zum Citroën XM!!! Vielen Dank für die schnelle Lieferung und den erstklassigen Service. Gerne wieder!

€ 44,95

  Binnen Nederland altijd gratis verzending!

Gratis cadeau bij elke bestelling: onze uitgave ‘Citroën & Paris’.

Citroën en Parijs: al meer dan honderd jaar zijn ze met elkaar verweven en tal van plekken in de stad hebben een historische link met ‘ons’ merk. En wat is er nou leuker dan deze plekken te bezoeken en hier bijna letterlijk in de voetsporen van André Citroën te treden? Met dit overzicht van de belangrijkste points of interest wijst Citrovisie je de weg.
Bonne route!


Blader door het boekKijk ook eens naar de andere boeken in onze shop