Citroën CX (FR)

De CX bracht bij zijn introductie in 1974, net als de Traction Avant veertig jaar eerder, Citroën eerst in grote financiële problemen alvorens het tot een succes te schoppen. In 1934 moest bandenfabrikant en schuldeiser Michelin de financiële nood ledigen; veertig jaar later was het concurrent Peugeot die Citroën in de PSA-groep opnam. En weer veertig jaar later, in 2014, sloegen CX-kenner Michael Buurma en Thijs van der Zanden van Citrovisie de handen ineen om een uniek CX-boek tot stand te brengen. Op haast encyclopedische wijze en met veel oog voor detail wordt in dit boek de creatie en evolutie van de Citroën CX beschreven, per modeljaar, per type en tot in de kleinste details. Ook de modellen die nooit verder kwamen dan de tekentafel komen aan bod: een vijfdeurs CX, talloze nooit gerealiseerde interieurontwerpen, een CX GTi met een dieselmotor en een verlengde CX Pallas, om maar wat te noemen... Overzichten met technische gegevens, chassisnummers, carrosseriekleuren en productiecijfers completeren het geheel. Het boek is ruimschoots geïllustreerd met honderden afbeeldingen, waarvan het grootste deel nog nooit eerder werd gepubliceerd. ‘La véritable histoire de la Citroën CX’ vormt hiermee een onmisbaar naslagwerk voor de echte Citroënliefhebber.

Titel

La véritable histoire de la Citroën CX

Taal

Frans

Auteur

Michael Buurma

ISBN

978-90-828147-5-0

Formaat

22 x 24 cm, 336 pagina’s

Afwerking

Full color, harde kaft

  1. "Je viens de recevoir le livre et je peux seulement dire: spectaculaire et insurpassable. Une bible authentique sur la CX."
  2. "Vos livres sont passionnants, les photos suffisent car il y en a plein qui sont totalement nouvelles et exceptionelles."
  3. "Quel beau livre, bien présenté, avec une collection formidable de photos, livre qui fait honneur à cette voiture notable qu'est la CX. Bravo et merci de promouvoir le nom Citroën, la technologie Citroën, la marque Citroën!"
    Henri-Jacques Citroën
  Binnen Nederland altijd gratis verzending!

Gratis cadeau bij elke bestelling: onze uitgave ‘Citroën & Paris’.

Citroën en Parijs: al meer dan honderd jaar zijn ze met elkaar verweven en tal van plekken in de stad hebben een historische link met ‘ons’ merk. En wat is er nou leuker dan deze plekken te bezoeken en hier bijna letterlijk in de voetsporen van André Citroën te treden? Met dit overzicht van de belangrijkste points of interest wijst Citrovisie je de weg.
Bonne route!


Blader door het boek

Wie door ‘De originele Citroën CX’ bladert kan niet anders dan onder de indruk zijn van de schat aan informatie die het boek bevat. Het verhaal is chronologisch opgebouwd en begint met een hoofdstuk over de ontwerpfase, rijk geïllustreerd met foto’s van allerlei ontwerpstudies en prototypen.

Vervolgens komen de afzonderlijke modeljaren aan bod, waarin de evolutie van de CX en de verschillende uitvoeringen tot in detail besproken en geïllustreerd worden. Op die manier kan ‘de originele Citroën CX’ voor iedere Citroënliefhebber tot naslagwerk dienen, al is het ook gewoon een prachtig kijk- en bladerboek. En wie na het lezen enthousiast is geworden en op zoek gaat naar een CX, treft in het laatste hoofdstuk tevens een handig overzicht met aankooptips.

Kijk ook eens naar de andere boeken in onze shop