Citroën BX - a new generation of Citroën

Met zijn avant-gardistische dashboard, gestroomlijnde vormgeving, half afgeschermde achterwielen en hydropneumatische vering was de BX een échte Citroën. De messcherp gestileerde carrosserie brak echter ook radicaal met alle designtradities van het merk. De BX stond bovendien bol van de nieuwe, lichtgewicht materialen en vormde voor Citroën een enorme sprong voorwaarts op kwalitatief gebied. Door de jaren heen droegen nieuwe varianten zoals een break, een versie met automatische transmissie, diverse dieselmodellen en allerlei sportieve versies en speciale series bij aan het continue succes, zodat de BX uiteindelijk niet alleen het noodlijdende Citroën er weer bovenop bracht, maar ook de geschiedenis in ging als een van de meest succesvolle Citroëns ooit.

Auteur Thijs van der Zanden beschrijft in dit boek de geschiedenis van de Citroën BX, van de eerste prototypen uit het begin van de jaren zeventig, tot de laatste BX die in 1994 van de band rolde. Ten opzichte van het eerst BX-boek van Citrovisie is dit nieuwe boek geactualiseerd, voorzien van nieuwe foto’s en extra beeldmateriaal. Om ook aan de niet-Nederlandstalige lezers tegemoet te komen is deze uitgave vertaald in het Engels door Citroënkenner Julian Marsh.

Titel

BX, a new generation of Citroën

Taal

Engels

Auteur

Thijs van der Zanden, vertaling Julian Marsh

ISBN

978-90-828147-9-8

Formaat

22 x 24 cm, ruim 300 pagina’s

Afwerking

Full color, harde kaft

  1. "Het boek is werkelijk van een on-Nederlandse grondigheid en compleetheid en stelt alles wat er tot nu toe in binnen- of buitenland over de CX is verschenen in de schaduw. Fantastisch!"
  2. "Geweldig boek! Elke bladzijde is een feest om te bekijken en lezen... Prachtige foto's. Subliem!"
  3. "Je viens de recevoir le livre et je peux seulement dire: spectaculaire et insurpassable. Une bible authentique sur la CX."

€ 44,95

  Binnen Nederland altijd gratis verzending!

Gratis cadeau bij elke bestelling: onze uitgave ‘Citroën & Paris’.

Citroën en Parijs: al meer dan honderd jaar zijn ze met elkaar verweven en tal van plekken in de stad hebben een historische link met ‘ons’ merk. En wat is er nou leuker dan deze plekken te bezoeken en hier bijna letterlijk in de voetsporen van André Citroën te treden? Met dit overzicht van de belangrijkste points of interest wijst Citrovisie je de weg.
Bonne route!

Kijk ook eens naar de andere boeken in onze shop