Citroën GS & GSA

Citroën is ronduit laat met een model in de middenklasse. De concurrentie heeft dit segment al lang en breed ontdekt als Citroën in augustus 1970 de GS presenteert. Maar met zijn gestroomlijnde vormgeving, fantastische vering, complete dashboard en riante kofferruimte zet de GS wel meteen een nieuwe standaard in zijn klasse. Toegegeven, er zijn ook minpunten, maar wie daar doorheen kijkt, ziet een bijzonder goed uitgebalanceerd geheel. Al snel bouwt Citroën het GS-gamma verder uit met de Break en de praktische Service. Het topmodel is de Birotor, een GS met wankelmotor. In september 1979 wordt de GS opgevolgd door de GSA, die behoorlijk is gemoderniseerd en inmiddels de beschikking heeft over de langverwachte vijfde deur. Medio 1986 loopt de laatste GSA van de band en zitten de succesvolle carrières van de GS en GSA er na 16 jaar op.

In dit boek beschrijft auteur Marc Stabèl de geschiedenis van de Citroën GS en GSA. Middels tal van wetenswaardigheden en veel nog nooit eerder gepubliceerde foto’s worden de ontwikkeling, achtergronden en historische context uitgebreid belicht, evenals de evolutie van alle types van jaar tot jaar. Dat maakt dit boek tot een essentieel naslagwerk voor de echte liefhebber.

Titel

Citroën GS & GSA - topklasse in het middensegment

Taal

Nederlands

Auteur

Marc Stabèl

ISBN

978-90-815208-6-7

Formaat

22 x 24 cm, 264 pagina’s

Afwerking

Full color, harde kaft

  1. In één woord geweldig! Prachtig boek, met veel foto's en info die ik nog niet ken. Complimenten! Bedankt voor het prachtige boek waarmee jij een vergeten succesnummer van Citroen zo treffend onder de aandacht brengt!
  2. The magnificent book has arrived! It will be a pleasure to spend some evenings enjoying it!
  3. J’ai commandé votre livre et je tenais à vous féliciter pour ce remarquable ouvrage. Passionné par la GS, je n’ai jamais vu tous ces documents inédits: bravo! J’ai vivement recommandé l’achat de votre livre aux membres de notre Club.

€ 38,50


Blader door het boek

De Citroën GS en GSA hebben jarenlang nauwelijks aandacht gekregen. Ze moesten dan ook concurreren met iconische familieleden als de 2CV en de DS, waar boeken over volgeschreven zijn. Maar ook over de GS en GSA is geweldig veel te vertellen. Het zijn uitermate fraai gestileerde wagens, ruim en comfortabel. In 1970 zette de GS de toon in zijn klasse met een ongeëvenaarde vering, remwerking en wegligging en een aërodynamische carrosserie. In zestien jaar tijd werden er bijna 2,5 miljoen verkocht. Bovendien is de geschiedenis van deze Citroëns buitengewoon boeiend. De hoogste tijd dus om hier in boekvorm bij stil te staan.

Kijk ook eens naar de andere boeken in onze shop