Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 01 Image 02 Image 03


Citrovisie op Facebook

Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 01 Image 02 Image 03 Image 04 Image 03 Image 04

Citroën BX

De BX: met zijn avant-gardistische dashboard, gestroomlijnde vormgeving, half afgeschermde achterwielen en hydropneumatische vering een échte Citroën. De messcherp gestileerde carrosserie brak echter ook radicaal met alle designtradities van het merk. De BX stond bovendien bol van de nieuwe, lichtgewicht materialen en vormde voor Citroën een enorme sprong voorwaarts op kwalitatief gebied. De slogan bij de introductie, ‘Voici la nouvelle Citroën’, typeerde het treffend: hier stond niet zomaar een nieuwe Citroën, hier stond ook hét nieuwe Citroën. Door de jaren heen droegen nieuwe varianten zoals een break, een versie met automatische transmissie, diverse dieselmodellen en allerlei sportieve versies en speciale series bij aan het continue succes, zodat de BX uiteindelijk niet alleen het noodlijdende Citroën er weer bovenop bracht, maar ook de geschiedenis in ging als een van de meest succesvolle Citroëns ooit.

Auteur Thijs van der Zanden beschrijft in dit boek de geschiedenis van de Citroën BX, van de eerste prototypen uit het begin van de jaren zeventig, tot de laatste BX die in 1994 van de band rolde. Dat leverde een boek op vol nieuwe informatie en nooit eerder gepubliceerde foto’s, die zelfs de meest verwende BX-liefhebbers zullen verrassen.

Titel

BX, voici la nouvelle Citroën

Taal

Nederlands

Auteur

Thijs van der Zanden

ISBN

978-90-815208-5-0

Formaat

22 x 24 cm, 300 pagina’s

Afwerking

Full color, harde kaft

  1. Van het weekend mocht ik je BX boek ontvangen en ik moet zeggen dat ik het hele weekend heb mogen smullen. Een bijzondere auto waarvan je de geschiedenis op een formidabele wijze hebt beschreven. Ik beschouw het boek als de gouden standaard voor alle andere uitgaven over de BX.
  2. C’est un fantastique travail de très haut niveau que tu as fait là. Un très très beau livre avec une foule de documents.
  3. Zeer goed, zeer grondig en boordevol prima foto's en goed leesbare, boeiende info. Mijn welgemeende complimenten.

€ 37,50


Blader door het boek

De BX, dat is toch die Citroën waar ze dat oude Volvo-prototype voor hebben gebruikt? Deze mythe wordt, samen met nog enkele andere hardnekkige misverstanden, ontkracht in het nieuwe BXboek van Citrovisie.

Citroënliefhebber Thijs van der Zanden bezocht archieven, interviewde betrokkenen en verzamelde een schat beeldmateriaal en informatie. Het resultaat van al dit werk is het BXboek, een prachtig naslagwerk waarin de Citroën BX in al zijn facetten centraal staat.

Kijk ook eens naar de andere boeken in onze shop